Monday, January 7, 2013

Goldwell Elixir - monitoimi öljy hiuksille

Tällä hetkellä markkinoille tulee öljyhoitoja hiuksille lähes joka valmistajalta. Joskus aikoinaan öljyt olivat todella rasvaisia ja rasvoittivat hiuksia herkästi. Nykyaikaiset öljyt ovat kevyitä ja ne eivät saa hiuksia rasvaisen ja lattean näköisiksi.

Kuva: Goldwell
Tässä postauksessa esittelen tämän hetkisen suosikkini hiusöljyistä. Syksyllä tuli markkinoille Goldwellin Elixir -hoitoöljy. Tätä ko. öljyä kehui työkaverini ja sainkin häneltä vinkkejä sen käytöstä. Lisäksi vinkkejä sain koulutuksesta, joka oli Helsingissä Goldwell Academyllä.

Olin ostamassa öljyn itsellenikin, sillä töissä olin jo öljyä testaillut ja todennut sen hyväksi. Minulle sattui sitten niin kivasti, että Goldwell lähetti minulle uutuustuotteitaan testailtavaksi, joten sain öljyn blogini kautta. :)


Elixir hoitoöljy on kätevässä pumppupullossa ja öljy on väriltään vaaleankeltaista. Tuoksu on mieto. Goldwellin omilla sivuilla öljystä kerrotaan näin:

All-in-one hoitoöljy kaikille hiustyypeille. Sisältää uudistavaa argaani- ja arvokasta tamanu-öljyä. Kehitetty erityisesti kaikille hiustyypeille soveltuvaksi. Sen äärimmäisen tehokkaat ainesosat imeytyvät välittömästi hiuksiin ja antavat niihin poikkeuksellista kiiltoa ja silkinpehmoisen tunnun - tekemättä hiuksia raskaan tuntuisiksi. Ylellisen hoidetut, terveenkiiltävät ja sähköttömän sileät hiukset.

Elixir öljy tuntuu kevyeltä, joten se ei tee hiuksistani rasvaisia tai latteita. Olen samaa mieltä valmistajan tekstin kanssa siitä, että öljy soveltuu kaikille hiustyypeille. Annostus nousee tärkeäksi seikaksi, sillä kuiville ja pörröisille hiuksille voi huolettomammin käyttää öljyä, kun taas ohuille ja hennoille hiuksille kannattaa annostella varovaisemmin. On aina helpompi lisätä tarpeen vaatiessa, kuin ottaa enää pois. ;) Elixir antaa kiiltoa ja poistaa sähköisyyttä. Ei tukka leijaillut joulukuun pakkasten aikana.

Itselleni suosin Elixir -öljyn käyttöä takaraivolleni, missä minulla on luonnontaipuisat hiukset, jotka ovat luonnollisestikin herkästi takkuuntuvat ja pörröisemmät, kuin hiukseni sivuilta. Elixir öljy on oiva apu saamaan takaraivoni hiukset suoriksi pelkästään föönaamalla.

Pidän tästä Goldwellin Elixir -hoitoöljystä todella paljon. Pullossa on 100 ml tuotetta ja hintaa öljyllä on noin 20 euroa. Öljy ei ole kallis, sillä se on erittäin riittoisa. Minun käytöllä öljy riittää reippasti yli vuoden.


Vinkkejä öljyn käyttöön:

- Kätevä aukomaan takkuuntuneita hiuksia. Jos hiukset ovat erittäin pahasti takkuuntuneet tai hiuksissa on kampaus tupeerauksineen, niin öljyllä saa hyvin auottua takkuja ja tupeerauksia ennen hiusten pesua.

- Öljyä voi sekoittaa shampoon joukkoon, jos omaa karheat, kuivat ja/tai pörröiset hiukset, joille haluaa siloisuutta ja hallittavuutta.

- Öljy toimii hiuksiin jätettävänä hoitoaineena ja samalla silottaa pörröisyyttä. Levitä 1-3 painallusta öljyä (hiusten pituudesta ja kunnosta riippuen) kosteisiin/pyyhekuiviin hiuksiin.

- Elixir öljy suojaa myös lämmöltä, eli soveltuu hyvin föönauksiin suojaksi.

- Suojaamaan ja siloittamaan latvoja. Kosteisiin tai kuiviin hiuksiin. 

- Auttaa suoristamaan itsepäisimpiäkin kiharoita ja pörröisiä hiuksia. Sekoita öljyä suoristusvoiteen joukkoon ja levitä hiuksiin. Hiukset suoristuvat helpommin ja saavat kestoa kihartumista vastaan.

- Öljyä voi sekoittaa myös muotovaahdon joukkoon.

- Loput öljystä voi aina hieroa käsiinsä tai öljyä voi käyttää ihan vain käsille kosteuttajana ja suojana.


Siinä muutamia vinkkejä Elixir -öljyn käyttöön. Käyttötapoja voi ja kannattaa soveltaa omien hiusten tarpeiden ja omien mieltymysten mukaan. Itse suosittelen öljyä kaikille, jotka haluavat taltuttaa pörröisiä hiuksiaan. Öljy ei yksinään riitä luonnonkiharoita ja pörröisiä hiuksia suoristamaan, mutta on hyvä tuote avuksi. Suorat ja siloisat hiukset saa suosimalla ja käyttämällä silottavia (silikonisia) shampoo ja hoitoaineita, käyttämällä öljyä ja suoristavia muotoilutuotteita, että myös fööniä tai suoristusrautaa.

Onko kukaan teistä lukijoista kokeillut Goldwellin Elixir -hoitoöljyä? Jos joku on, niin mitä käyttötapoja suositte omille hiuksillenne?

12 comments:

 1. Mulla on ollut pari kk käytössä ja tykkään kyllä. Poistaa sähköisyyttä ja tekee hiuksista kiiltävämmät. Käytän itse pitkän tukkani latvoihin.

  Tuoksu on vaan juttu, josta olen eri mieltä kanssasi. Minun nenääni se ei nimittäin ole mieto, ainakaan laittaessa öljyä tukkaan. Eka kerralla melkein järkytyin, että myikö mun kampaaja todellakin mulle tätä, kun tenttaan aina mm. hiuslakoistakin, että tuoksuuko pahalle tai voimakkaasti. En siis ole hajusteyliherkkä muuten, mutta oma nenä ei vain oikein hyväksy moniakaan tuoksuja. Onneksi öljyn tuoksu kuitenkin "kuluu pois" ja puolen tunnin päästä on enää mietona jäljellä. Oneksi maltoin eka kerralla pitää sitä sen aikaa, enkä pessyt heti kauhuissani pois :).

  ReplyDelete
 2. Mä kokeilin eilen ja tykkään! Mulla on tänään suorat ja kiiltävät hiukset :D

  ReplyDelete
 3. Miulla on itselläni Glissin vastaava tökötti ja olen sen kokenut kyllä ihan must-tuotteeksi hiuksilleni. Sitä mukaa kun hiuksiin on tullut pituutta, sitä huonompaan ja kuivempaan kuntoon ne on menneet latvojen leikkaamisesta ja muista hoitotuotteista huolimatta. Ajattelin kokeilla tuota Glissin öljyä kun se kaupassa tuli vastaan (vaivaiset 6,80€), enpähän paljoa menettäisi jos ei toimisi - ja toimihan se. Käytän kuiviin, pyyhekuiviin ja märkiin hiuksiin, muotoillessa, harjatessa, muutenvain. Koko ajan pikkuisen - ja tosiaan, kosteuttaa oikein mukavasti käsiäkin. Kokeilin myös äitini hiusöljyä, olikohan sen nimi joku Mystic Oil tjsp, haluan kyllä sen ehdottomasti itselleni, on muistaakseni aika kallista mutta kyllä eron huomaa!
  Oli muuten hyvä vinkki tuo, että voi shampoonkin mukaan laittaa, en tiennytkään. Pitää kokeilla :)

  Voi apua mikä kilometrikommentti :D

  ReplyDelete
 4. Sannu: Tuo tuoksu asia on hieman hankala sanoa miten toiset kokee tuoksut. Itse narisen aika usein kasvoille käytettävien tuotteiden tuoksuista, kun muut sanovat tuoksun olevan mieto ja hyväntuoksuinen. :D

  Mutta tosiaan itse en koe Elixirin tuoksua voimakkaana, mutta osasyynä voi olla, että oma nenä on tottunut pidemmän aikaa argaaniöljyn tuoksuun, koska se tuoksuu voimakkaammin Goldwellin Nectaya hiusväreissä. ;)

  Duvessa: Joo, tekee hyvän ja sileän pinnan vaalennetuille hiuksille. :) Kiva, että tykkäät öljystä. :)

  Lady Narcissa: Juu, Gliss on edullinen ja se on itseasiassa samaa ainetta (tai ainakin melkein) kuin Miracle Oil. Nonnulan Nonnu huomasi, että kaksi eri hintaista saman valmistajan öljyä omaa identeettiset INCIt. ;)

  Mystic Oil taisi olla Lorkun ammattilaismerkin hoitoöljy, jos oikein muistan.

  Kun kokeilet öljyä shampoon joukossa, niin kokeile ensin ihan pienellä määrällä. ;)

  Pitkät kommentit ei haittaa, päinvastoin! :)

  ReplyDelete
 5. hihii, odottelinkin tätä postausta koska sinultahan tämän sain!! nyt tiedän siis hyviä vinkkejä miten tätä voisi käyttää! Itselläni on luonnonkiharat ja jep, takakikkarat ovat raivostuttavan itsepäiset suoristumaan :D Enkä tiennyt että öljyä voi laittaa shampoon sekaan, sitä täytyy kokeilla!!

  Yksi blogini lukijoista kysyi että millainen tämä öljy on kun sen esittelin arvontapalkinto-postauksessani ;) Siksi taas kyselisinkin, että saanko lainata pienen pätkän postaustasi siten, että kerron sen olevan peräisin sinun blogistasi?

  ReplyDelete
 6. HANI: Kannattaa kokeilla eri tapoja ja testailla itselleen sopivinta tapaa ja annostusta. :)

  Aina saa lainata tekstejäni, kunhan lähde on kerrottu ja linkitetty. ;) Eli saat lainata. :)

  ReplyDelete
 7. Kiitos kovasti tästä lahjasta ;) Oon tykännyt, auttaa kummasti mun kuiviin latvoihin ja pörröisyyteen!! Hyviä vinkkejä tuli kyllä käyttöön muullakin tapaa kun vaan suihkun jälkeen :)

  ReplyDelete
 8. Mari: Mä vähän ajattelinkin, että tykkäisit tästä. ;) Saa silotettua hiuksia tehokkaasti.

  ReplyDelete
 9. Tykkään! Tuotteen hyvistä ominaisuuksista mainittakoon vielä se, ettei öljymäiseen tapaan suuttaa ja valu läpi sormien, vaan on koostumukseltaan jotenkin geelimäistä. :)

  ReplyDelete
 10. MaaLilla: Joo, toi on totta, että koostumus ei ole ohut ja valuva, vaan enempi geelimäinen. :)

  ReplyDelete
 11. Mistä tätä saa?? :((

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tätä Goldwellin Elixir öljyä myy monet kampaamot, kampaamotuotteita myyvät liikkeet ja myös Sokokset ja Stockmannit. :)

   Delete

Rohkeasti kommentoimaan! ;)