Monday, December 31, 2012

Meidän perheen joulu 2012

Heipsan hei kaikille!

Glitz & Glam on viettänyt hiljaiseloa viikon verran. Syynä on se, että joulunpyhinä meille tuli sitten lähtö synnärille. ;) Tämän päiväisessä postauksessa kerron jouluaatostamme, joulupäivästämme ja Tapaninpäivästä, joka oli minun ja vauvan kotiutumispäivä.

Jouluaatto


Aamu alkoi perinteiseen tapaamme kuusen koristelulla. Tänä vuonna Milla on jo niin iso tyttö, että koristelu sujui vaivatta ja hän tosiaan omasi silmää koristeiden sijoittelun kanssa. Kaikki koristeet eivät tänä vuonna olleet yhdessä samassa oksassa.


Ai, että on kivaa!!!


Tietysti äiti auttoi hieman koristeiden laittamisessa. Kuvissa näkyy minun masuni päivää ennen synnytystä. ;) Oli aika tukala olo jo!


Kuusi valmis ja Millakin on saanut vaihdettua yöpuvun hienompiin vaatteisiin. Joulumme väreiksi tänä vuonna sitten tuli valkoinen, hopea ja hieman violettia.


Joka vuotiseen tapaan lähdimme aamupuurolle appivanhempieni luokse. Kuvia olisi meistä, mutta en viitsi julkaista kuvia, koska en ole kysellyt julkaisulupaa mieheni perheeltä. Meitä on tosiaan paljon puolisoineen ja lapsineen. :) Ihania kuvia, kun meitä on toista kymmentä puurolla suuren pöydän äärellä.

Appivanhempien luota lähdimme hakemaan äitiäni mukaan haudalle. Viemme aattona yhdessä kynttilöitä isäni, vaarini ja pikkuveljeni haudalle. Viimeiset vuodet on myös veljeni kihlattu ollut mukana. Valitettavasti nykyää hän vie kynttilän "appiukkonsa" lisäksi kihlattunsa haudalle. :(

Haudalta suuntasimme meille laittamaan joululaatikoita uuniin ja kynttilöitä sytyttämään.


Tunnelmallisempi kuva kuusesta.


Ööh... huomaako, että jollakin on muurahaisia pöksyissä? :D Ihan "hieman" oli levoton lapsi, joka odotti joulupukkia. 


Odottavan aika palkittiin ja joulupukki saapui! Tänä vuonna joulupukkina oli Millan setä, eli mieheni pikkuveli Tuomas. Tuomas oli aivan mahtava joulupukki, vaikka ikää hänellä on vasta 17 vuotta. :) Tuomas osaa ja uskaltaa heittäytyä "rooliinsa". Millan ensimmäisenä jouluna oli oma veljeni. Veljeni kuoleman jälkeen parina vuonna pukkina toimi veljeni ystävä, joka nyt lopetti joulupukkina kiertelyt oman lapsensa kasvettua sen verran isommaksi, että halusi olla aaton kokonaan kotona.


Lahjojen jaon jälkeen Milla ei enää jännittänyt niin paljoa, joten uskalsi käväistä pukin sylissäkin. :)

Mieheni kävi ostamassa parran ja peruukin Kouvolan Grimasilta ja nuttu löytyi Kuusankosken pilailupuoti Piliksestä. Minä hieman maskeerasin joulupukkia autotallissa. :D Vaalensin kulmakarvoja Grimasin valkoisella vesivärillä (Water Make Up) ja punasin posket punaisella poskipunalla.


Kun pukki lähti, niin alkoi hillitön pakettien availu. :D Milla tykkää vaatelahjoista, mutta ihan OMG -kohtaukset aiheuttivat Tähkäpää Barbi, kitara ja Barbi -nukke keittiösetteineen. Jokainen lahja oli mieleinen ja sai aikaan ilon kiljahduksia. Olen aina rakastanut joulua, mutta kyllä oman lapsen myötä joulu on muuttunut vieläkin ihanemmaksi. :)


Meidän perheen vanhin "lapsi" innostuu myös joulusta. :D Vilma tutkii äipän ja isin pakettia...


Tietysti joulupukki muisti myös Vilmaakin omalla paketilla. Vilma odottaa, että pääsee avaamaan sen...


Ja tästä lähtee...


Mitä täällä on?


Oijoi... herkkuja!


No jopas on tontut paketoineet tiukkaan! AUKEA!!!


NAMIIIII!!! Omnomnomnoms!


Äitiäni taitaa hieman jännittää, että mitähän hänen suuressa paketissa on. :D Äiti sai lahjaksi meiltä Partyliten kynttiläsomisteita, Partyliten kynttilöitä ja paljon hiustuotteita.


Isi pääsi heti leikkimään Millan kanssa. :D

Sellainen oli meidän jouluaatto. Minä ahmin liikaa jouluruokaa ja oloni oli entistäkin tukalampi. Kävimme väsyneinä aikaisin nukkumaan ja onneksi kävimme, sillä seuraava aamu kun koitti hieman erilaisissa merkeissä...

Joulupäivä

Heräsin joulupäivän aamuna, kun minulla tuntui hieman kivuliaita supistuksia. Kello 7.00 aloin rekisteröimään ne paremmin ja puoli tuntia torkuin sängyn pohjalla. 7.30 minun oli pakko nousta ylös, kun en pystynyt enää rentona makoilemaan. Herätin mieheni ja annoin hänelle varoituksen, että saattaa olla nyt lähdön aika. Menin suihkuun ja katsoin vielä KOKSin (Kotka sairaala) nettisivuilta ohjeita, että kuinka tiuhoja niiden suppareiden tulikaan olla, että pitäisi lähteä. Siellä luki 5-10 minuuttia ja minulla olikin enää vain 3 minuuttia väliä. Kivut kasvoivat ja menin herättää miestäni, että hitsit, nyt se taitaa syntyä. Mieheni soitti äidilleni, että tulisiko se Millan vahdiksi, kun me lähdemme sairaalaan. Klo 9.00 lähdimme ajelemaan Kotkaan, jonne tosiaan ajaa meiltä tunnin. Matkalla minä vaikeroin jo aika paljon. Mieheni sanoi minulle, että arvaa vaan tekisikö tässä kuskina mieli painaa kaasua vielä enemmän? :D Minä uskon sen! Sanoin, että nou hätä, ei se tänne synny, mutta kivut alkaa olemaan kovat.

Sairaalalla olimme klo 10.00. Aluksi minut laitettiin käyrille. Noin puolen tunnin kuluttua siirryimmekin synnytyssaliin ja minä aloitin ilokaasun hengittelyt. Tässä synnytyksessä ei ilokaasu minua helpottanut juuri ollenkaan. Muistan, että Millan synnytyksessä ilokaasu auttoi paremmin. Pyysin epiduraali puudutuksen. Anestesialääkäriä odotellessa aika tuntui pitkälle. Kun lääkäri saapui antamaan minulle helpotusta, niin minä sitten vedin sellaiset pöllyt ilokaasulla, että hyvä kun olin tajuissani enää. :D Pelkään piikkejä aivan hirveästi! Ilokaasun pöhnässä se on minulle helpompaa. ;D


Minusta on yksi ainut kuva sairaalasta. En halunnut kuvia itsestäni, mutta yhden pyysin miestäni kuvaamaan. Katsoin jälkeen päin tämän kuvan kellonajan ja se on 1 tunti ja 20 minuuttia ennen vauvan syntymää otettu. Kuvassa olen puudutettuna ja ilokaasu pöllyssä. :D En minä muuten ihan noin hyvinvoiva ollut, mutta en minä nyt hirveän tuskissanikaan ollut.

Ponnistusvaihe alkoikin melko pian kuvan ottamisen jälkeen. Olin aika voimaton jo siinä vaiheessa, mutta pakkohan se oli vain jaksaa.

Tässä on meidän "Jesse Kristian". Nimi on meidän vitsimme, kun poika syntyi 25.12., eli meidän oma Jeesus Kristus. ;D


Eli poikavauvamme syntyi 25.12. klo 14.15. Mitat pojalla olivat 52 cm ja 3890 g. Tosin vaaka näyttää 3888 g. ;)
Hieman sensuroin kuvasta tiettyä aluetta, sillä luulenpa, että poju saattaisi isompana hermostua, jos äiti julkaisee nakukuvia blogissaan. Ja sitä paitsi netti on täynnä kaikenlaisia idiootteja, joista en edes halua mainita... kipeitä tapauksia kuitenkin.


Onnellinen ja väsynyt isi.


Isi ja nyytti <3

Synnytys oli helppo, vaikka ei se koskaan helppoa ole. Minä olin kunnossa ja en joutunut edes tikattavaksi. :) Olin sen verran hyväkuntoinen, että istuin jo 1-2 tuntia synnytyksen jälkeen. Olin oikeasti valmis vaikka lähtemään kotiin. :D


Pikkuinen nyyttimme nukkuu <3


Siirryimme vauvan kanssa osastolle. Mieheni lähti illalla takaisin Kouvolaan Millan luokse, josta tosiaan oli tullut isosisko.

Tapaninpäivä

Koska minun vointini oli hyvä ja vauvan kanssa kaikki sujui hyvin, eli imettäminen, hoitaminen jne. Niin kyselin henkilökunnalta, että voisimmeko kotiutua? Olin toista kertaa synnyttävä ja vauvalla kaikki hyvin, joten he päästivät meidät lääkärintarkastuksen ja hyväksynnän jälkeen. Tietysti meidän piti palata vauvan kanssa sitten perjantaina tarkastukseen, koska tarkastusta ei voinut tehdä vielä siinä iässä.

Oli ihanaa päästä kotiin Millan luokse! Oli ihanaa päästä ahmimaan jouluruokaa, sillä synnytys vei paljon energiaa ja nouseva maito tekee nälkäiseksi. Sairaalan ruoka on niin kevyttä, että se ei tunnu riittävän. :D Muistan kuinka nälkäinen olin Millankin syntymän jälkeen ja silloin en päässyt sairaalasta näin nopeasti.


Isosisko oli aivan täpinöissään pikkuveljestään ja tietysti halusi veikan syliinsä.


 "Voi, kun se on niiiiiin pieni".


Voi, siinä on äidin ja isin kullat <3 Isosisko on niin ylpeänä.

Arki on lähtenyt mukavasti käyntiin. Toki niitä normaaleja vatsavaivoja ja yöheräämisiä on ollut, mutta viime yönä nukkui meidän koko perhe hyvin. Pikkumies nukkui yhtä soittoa 00.00-6.00. Sitten heräsi syömään, jonka jälkeen jatkoi vielä aamu kymmeneen asti unta. Ihanaa oli nukkua! Hieman on zombimainen olo minulla ja miehelläni, koska päivällä on aina jaksettava antaa aikaa myös Millalle. Mutta kyllä tämä tästä. :) Ihanaa aikaa elän tällä hetkellä! <3 Olen niin onnellinen ja kiitollinen minun terveistä ja kauniista lapsistani.

Vielä en lupaa postauksia joka toiselle päivälle, kun hieman on vielä "pakka sekaisin" arjessa, mutta kun tässä itse oppii uusiin rytmeihin ja muutenkin arki normalisoituu, niin säännöllinen postaustahti jatkuu. ;) Monta postausta odottelee kirjoittajaansa.

Minna ja hänen perheensä toivottelee kaikille Glitz & Glamin lukijoille oikein ihanaa uutta vuotta 2013!!!

37 comments:

 1. Voi mikä ihana pieni poika! Paljon onnea koko perheelle :)

  ReplyDelete
 2. Paljon onnea vielä tätäkin kautta! :)

  ReplyDelete
 3. Oikein Paljon Onnea koko perheelle! Nauti, älä murehdi meitä lukijoita, odottelemme kyllä postauksia vaikka hieman pidempäänkin... ;)

  ReplyDelete
 4. Oikein paljon onnea koko perheelle uudesta jäsenestä, ja erittäin hyvää Uutta Vuotta koko perheelle <3

  ReplyDelete
 5. Onnea vielä täälläkin koko perheelle!

  Teilläkin saatiin näköjään Urhea joululahjaksi :D Mua ei synnytyksessä auttanut edes epiduraali (kaksi niitä sain) eikä ilokaasu.

  ReplyDelete
 6. onnea koko perheelle ja hyvää tulevaa vuotta

  ReplyDelete
 7. Onnea vielä tätäkin kautta <3 voi ei mikä jättikäärö vauvan ympärillä on :)!

  Vitsit muuten Millalla on paljon kulmakarvoja, moni voisi olla kade!

  ....ja voi ei pikku-ukkoa kun on synttärit heti joulun jälkeen, tuleekohan siitä tulevaisuudessa vielä lahjavääntöjä :D?

  ReplyDelete
 8. Voi mikä ihana pikkuinen, paljon onnea vauvan johdosta!! :)

  ReplyDelete
 9. Aivan valtavasti onnea sinne pienokaisesta! Tuli kyllä melkein tippa linssiin tätä lukiessa. :')

  ReplyDelete
 10. Ihan valtavasti onnea vielä tännekin, ihana perhe ja täydellinen joululahja <3

  ReplyDelete
 11. oi, onnea niin paljon!! :) <3

  ReplyDelete
 12. Ihanaa kun jaoit tämän kaiken meidän kanssamme, niin suloisia kuvia!

  Lämpimät onnittelut vielä koko perheelle ja terveiset reippaalle isosiskolle! :)

  ReplyDelete
 13. Ihania kuvia teidän joulusta ja uudesta perheenjäsenestä! Paljon onnea koko perheelle ja ihanaa tulevaa vuotta! <3

  ReplyDelete
 14. Mutta että ilokaasua?
  Siellä sitä sitten vielä saa..mä en enää jätkien synnytyksissä sitä saanu,on kielletty täällä.Esikoista punnertaessa silloin 17 vee sitten kokeilin.

  ReplyDelete
 15. Onnea, onnea, onnea! :) Ja terkkuja kaimalle. :)

  ReplyDelete
 16. Hyvää uutta vuotta ja paljon onnea!

  ReplyDelete
 17. Onnea ja mukavaa alkanutta vuotta koko perheelle! :)

  ReplyDelete
 18. Valtavasti onnea koko perheelle!(:

  ReplyDelete
 19. Hyvää uutta vuotta ja paljon onnea koko perheelle.

  ReplyDelete
 20. Sylin täydeltä onnea koko perheelle! :)
  No nyt on sitten synttäritkin joulun päälle. :D
  Hyvää uutta vuotta!
  - Jonna

  ReplyDelete
 21. Onnea koko perheelle:)
  -J-

  ReplyDelete
 22. awwwww! söpö on!

  ihanaa tätä vuotta muru, koitetaan nähdä tässä jossain vaiheessa, että pääsen Jesseäkin ihastelemaan! <3

  ReplyDelete
 23. Onnea koko perheelle uudestä perheenjäsenestä! Ja tietenkin hyvät uudet vuodet <3

  ReplyDelete
 24. ihana blogilöytö..olen nyt viettänyt täällä kohta tunnin lukemassa siun juttuja. jään siis listoille pidemmäksi aikaa..

  ReplyDelete
 25. Onnea koko perheelle!! <3

  ReplyDelete
 26. voi miten ihanaa! Onnea koko perheelle! <3

  ReplyDelete
 27. Vau, olipas teillä upea Joulu! Huikeasti onnea koko perheelle! :)

  ReplyDelete
 28. Polishaholic: Voi kiitos! <3

  Myy: Kiitoksia! :)

  SuperHotFemale: Kiitos, kiitos! :)

  lylle: Kiitos onnitteluista! Eihän sitä pitäisi murehtia, mutta pakko myöntää, että pikkuriikkisen murehdin. ;D

  Ruu: Paljon kiitoksia! Sinulle myös hyvää tätä vuotta! :)

  Duvessa: Kiitos! :)

  Juu, Urheaa Milla toivoi kerran mainoksia lukiessa. :D
  Huomasin, että tässä synnytyksessä ei ilokaasu, eikä kaksi epiduralia auttanuut yhtä hyvin, kuin Millaa synnyttäessä ne auttoivat.

  TylyMuija: <3 :)

  eekku: Kiitoksia! :)

  Panda: Joo, noi jättikääröt ovat hauskan näköisiä vauvojen ympärillä. :D

  Moni on kade Millan kulmille ja ripsille... myös äiti on kateellinen. Sitten likka kehtaa kirkkain silmin väittää, että hänellä on pienet ripset ja pitäis muka laittaa ripsiväriä! :O Ja pöh!

  Ollaa miehen kanssa jo mietitty, että synttärit pidetään varmaan aina pari viikkoa ennen joulua, niin ei sitten mene niin pahasti päällekkäin kaksi lahjakasta juhlaa. ;D

  Anni: Paljon kiitoksia! :)

  Hanna: Kiitos! Oi, sinua ihanaista. :)

  Sissi: Kiitos! :) Minä sain amerikkalaiseen tyyliin parhaimman lahjan sitten joulupäivänä. ;D

  HANI: Kiitos! :)

  Anonymous: Kiitos! :)

  Pumpulipupu: Kiitokset onnitteluista ja terveisistä! :) Isosisko kiitteli terkuista, mutta ei vielä osaa/ymmärrä lähettää takaisin niitä, mutta varmasti haluaisi minun sanovan takaisin terkkuja. ;)

  Onhan postaukseni aika yksityiselämääni paljastava, mutta kyllä näin ihanista asioista haluaa hehkutella. <3

  Blush Overdone: Kiitoksia! :)

  Kahvitahra: Kiitos, kiitos! Hyvää tätä vuotta sinullekin! :)

  TylyMuija: Eikö? Tuollaisesta en ole kuullutkaan, vaikka ympäri Suomea tuttaviani on synnytellyt. :/

  Milla: Kiitoksia! :) Kaimasi kiitti terkuista.

  Mumski: Kiitoksia ja hyvää tätä vuotta sinullekin! :)

  Kätsy Kissa: Paljon kiitoksia! Hyvää tätä alkanutta vuotta sinullekin! :)

  mmeri: Kiitokset onnitteluista! :)

  Eiko: Kiitos! Hyvää alkanutta vuotta sinulle myös! :)

  Anonymous/Jonna: Kiitos! Juu, joulu sai aivan uuden merkityksen. :D Synttäreitä vietellään varmaankin aina pari viikkoa etukäteen. :)

  Anonymous/-J-: Kiitos! :)

  Noora: Kiitos! :) Teidän täytyy tulla Samin kanssa meille kylään. ;)

  Johis: Kiitoksia! Ihanaa vuotta 2013 sinulle myös. ;)

  mehtäemäntä: Kiitokset onnitteluista ja mukava kuulla, että pidät Glitz & Glamista. :)

  Anonymous: Kiitoksia! :)

  Taru: Paljon kiitoksia! :)

  Jonna: Kiitos onnitteluista! Juu, meillä oli hieman erilainen joulu. :)

  ReplyDelete
 29. Todella isot onnentoivotukset koko perheelle, varsinkin Jesse Kristianille! Suloinen pikkumies!

  ReplyDelete

Rohkeasti kommentoimaan! ;)