Sunday, November 18, 2012

Sarja: käyttövinkkejä Grimasin meikkivoiteille

Nyt seuraa jatkoa postaussarjalle Grimas. Ensimmäisessä postauksessa esittelin ja kerroin Grimasin meikkivoiteista. TÄSTÄ pääsette postaukseen. Tämän päiväisessä postauksessa esittelen Grimasin meikkivoiteita "in action" ja kerron käyttövinkkejä.


CAKE MAKE-UPMinulta löytyy tätä "ceikkiä" vain yksi sävy, eli goottivaalea G0.


Kuten aikaisemmassa Grimasin meikkivoidepostauksessa kerroinkin, niin Cake ei kuulu omiin suosikkeihin, mutta tätä on tullut käytettyä halloween meikkauksissa.


Olen huomannut, että Cake Make-Upin levitykseen paras sieni on Grimasin sininen vaahtomuovisieni. Ihan perinteinen meikkisienikin toimii, mutta olen huomannut, että Grimasin sinisellä sienellä meikkipohjan työstäminen on helpointa, kun käyttää Cake Make-Up -meikkipohjaa tai Water Make-Upia, eli iholle tarkoitettuja vesivärejä.


Sieni on suuri, joten leikkaan sen aina pienempiin palasiin, jos työstän vain kasvoja tai muita pieniä alueita. Jos koko vartalosta olisi kyse, niin sitten käyttäisin kokonaista sientä.Leikkasin 1/4 osa palan ja kastelin sienen vedellä.


Hieron sientä "ceikkiin". Vettä ei tarvitse paljoa. Puristan ylimääräiset vedet pois sienestä ja hieron lisää meikkipohjaa sieneen.


Sieni on vielä liian märkä, koska jälki on tämän näköinen. Hieron sientä lisää "ceikkiin".


Kokeilin uudestaan ja huomaan, että edelleen sieni on liian märkä, joten puristan ylimääräistä kosteutta pois sienestä.


Nyt sienen kosteus on sopiva ja väriä on riittävästi sienessä meikkipohjan työstämiseen, sillä jälki on tasaista ja mattamaista. Kun meikkipohja on täysin kuivunut, voi pohjaa hieman työstää sormin.

Cake muuttuu kuivuessaan puuteriseksi ja mattamaiseksi. En suosittele kuivaihoisille, mutta rasvoittuvalla iholla toimii. En itse suosittele päivittäiseen käyttöön, mutta syy on ehkä sen maskimaisessa efektissä, eli jos haluaa todella peittävän ja rasvoittuvuutta kestävän pohjan, niin ehkä silloin.

COVERCREAM PUREKerroin viimeksi, että minulla ei ole tälläistä puikkomallista Covercream Pure -meikkivoidetta, mutta kävin ostamassa sellaisen tätä postausta varten. ;)


Esittelen tämän Covercreamin vain vertaillakseni sitä Crèmeen ja Foundationiin, sillä Covercream on samanlaista työstää, kuin Crèmekin.


Ylhäältä lueteltuna Foundation G1, Crème Make-Up G4 ja Covercream G4.
Foundation on luonnollisestikin ohuinta ja notkeinta. Covercream on Crèmeen verrattuna ehkä aavistuksen "jäykempää", mutta muuten paksuus ja koostumus on hyvin pitkälti samanlainen.


Kun levitin meikkivoiteet sormin kädelleni tasaisesti, niin lopputulos on tälläinen. Vasemmalta: Covercream G4, Crème Make-Up G4 ja Foundation G1. Covercream ja Crème ovat saman sävyisiä ja eniten toistensa kaltaisia. Covercream on aavistuksen kuivempaa ja jähmeämpää, kuin Crème, mutta en löydä hirvittävästi eroja näiden kahden välillä. Käytössä huomasin, että Covercream kestää minun rasvoittuvilla kasvoilla paremmin pitkän päivän, kuin Crème.

Covercream kannattaa ehdottomasti notkistaa omalla kämmenselällä, ennen kun aloittaa sen työstämisen kasvoille.Foundationia ja Crème Make-Up -meikkivoiteita esittelen kahdella eri käyttötavalla. Teen meikkipohjat eri puolille kasvojani. Minulla ei ole kasvoilla muuta meikkipohjaa, vaikka minulla on silmämeikkinä päivän pikameikkaukseni.

FOUNDATION


Minulta löytyvät nestemäiset Grimasin meikkivoiteet. Jostain syystä muistin, että sävyjä olisi enemmän, kuin viisi, mutta muistin väärin tai sitten jossakin laatikossa on vielä sävyjä.


Koska minulta ei löydykään sävyä G4 nestemäisestä meikkivoiteesta, eli Foundationista, niin miksaan G1 ja B2 sävyä, lisään joukkoon myös Lumenen valovoidetta, joka tuo meikkipohjalle keveyttä ja heleyttä. Valovoiteen voi jättää pois tai korvata sen tavallisella kosteusvoiteella. Esittelen tässä kuitenkin meikkivoiteen käyttöä kevennettynä versiona. Kahta sävyä miksaan vain sen vuoksi, että saan tämän hetkiselle ihonsävylleni sopivan sävyn. Minulla ei tosiaan ollutkaan sävyä G4, joka olisi se minun sävyni tällä hetkellä.


Sekoitan voiteet keskenään tasaisesti.


Aloitan keskeltä kasvojani meikkivoiteen levityksen, eli nenästäni. Levitän ensin meikkisienellä meikkivoidetta.


Sen jälkeen työstän sormin. Koska nyt Grimasin nestemäisen meikkivoiteen joukossa on valovoidetta (tai jos olisi kosteusvoidetta), niin minulla on enemmän aikaa työstää meikkivoidetta kasvoillani. Pelkästään meikkivoidetta käyttäessä kannattaa olla ripeä, sillä Grimasin Foundation "jämähtää" nopeasti kasvoille.
Kun työstän myös sormin meikkivoidetta, niin saan samalla meikkivoiteen kiinnittymään tasaisesti ja luonnollisen näköisesti kasvoilleni.


Nenänpielet kannattaa työstää huolellisesti, sillä ne yleensä hieman punoittavat.


Lopuksi taas tasoitan ja kiinnitän meikkipohjaa sormin.


Samalla tavalla jatkan poskipäille, eli ensin sienellä ja sen jälkeen viimeistely sormin. Kaiken voi tehdä myös sormin tai meikkisienellä, mutta parhaimman tuloksen itse olen saanut yhdistämällä meikkisienen ja sormien käytön.


Kun meikkivoide on levitetty kaikkialle kasvoille, niin voi tarkistaa, että löytyykö kasvoilta vielä alueita, joille haluaa lisää peittävyyttä. Jos löytyy finnejä ja arpia, joille haluaa lisää peittävyyttä, niin ne voi peittää vielä kerrostamalla sormin halutulle alueelle meikkivoidetta. Laitan sormella halutuille kohdille meikkivoiteesta pisteet ja sen jälkeen...


... taas tasoitellaan sormin kevyesti taputtelemalla maksimoidakseen peittävyyttä.


Kuvassa näkyy ennen ja jälkeen kuvat. Jälkeen -kuvassa en ole vielä käyttänyt puuteria meikin lopulliseen kiinnittämiseen.


CRÈME MAKE-UP


Tässä on minun palettini Crème Make-Up -meikkivoiteita. Sivuilla näkyy myös Camouflage -peitevärejä, mutta niistä kerron omassa postauksessaan sitten. ;) Minulla on myös yksi kuuden paletti Crème Make-Up -nappeja, eli juuri noita pieniä nappeja.


Yleisimmin myyty koko Grimasin Crème Make-Up -meikkivoiteissa on tämä 15 ml.Tässä otan kahta Crème Make-Up sävyä, vaikka sävy G4 olisi minulle jo yksinään hyvä. Haluan vain näyttää, kuinka sävyllä J1 saa meikkipohjaan kaunista sävyä. J1 on oliivinen ja sopii monille lisänä meikkivoidesävyjen seassa käytettynä. J1 sävyn määrän määrittelee jokaisen oma ihonsävy.


Tässä tehdään nyt hyvin peittävä meikkipohja, joten sekoitin Crème Make-Up sävyjä G4 ja J1. Tässäkin voisi halutessaan käyttää valovoidetta, kosteusvoidetta tai kuten itse yleensä kuvausmeikkauksia tehdessä käytän Crèmeä ja Foundationia sekaisin. ;)


Aloitan taas keskeltä kasvojani, eli nenältä. Ensin levitän pienelle alueelle meikkisienellä ja sen jälkeen työstän sormin. Crème Make-Upia käyttäessä työstämisaikaa on riittävästi. Meikkipohjan voi levittää pelkästään sienellä tai sormin, tai kuten minä suosin yhdistelmää sieni+sormet.


Crème Make-Upin voi työstää kokonaan kaikkialle kasvoille ensin sienellä ja lopuksi vain painella kevyesti sormin meikkipohjan kasvoille, jotta kestävyys paranee ja meikkipohjasta tulee luonnollisen näköinen.


Meikkipohja on levitetty ja tasoitettu. Meikkipohja on peittävä, mutta ei kuitenkaan "maskimainen". Ammattilaismerkkien meikkipohjatuotteilla saa aikaan herkästi maskimaisen efektin, mutta syy on lähes aina siinä, että käytetään näitä todella pigmenttisiä meikkivoiteita yhtä paljon, kuin marketeissa myytäviä meikkivoiteita, joissa ei ole yhtä hyvä peittävyys ja pigmenttisyys.


Kuva, kun oikealla (minun vasen) puolella olen käyttänyt Crème Make-Up -meikkipohjaa (G4+J1) ja vasemmalla (minun oikealla) puolella Foundationia (G1+B2+Lumenen valovoide). Kasvojani ei ole vielä puuteroitu, joka siis antaa sen viimeisen kiinnityksen meikkipohjalle.

Yllätyin siitä, kuinka vaikeaa on edes tajuta, että kasvojen puolet on tehty täysin erilaisilla meikkivoiteilla ja eri sävyilläkin jopa!!! :O Toki tarkoitukseni olikin käyttää ihoni kanssa saman sävyisiä, mutta luulisi jotain eroa sentään näkyvän. Luonnossa tietysti huomaa sen, että Foundation on luonnollisempi, koska se on lähtökohtaisestikin kevyempää ja kevensin sitä vielä valovoiteella, mutta kuvissa sitä ei huomaa. Yllättävä tulos minusta.


Lopuksi vielä puuteroin kasvoni Grimasin Transparent -puuterilla.


Meikkivoiteiden eroa ei huomaa puuteroinnin jälkeenkään.


Kirjoitan loppuun tiivistettynä muutamia juttuja Grimasin meikkivoiteiden käytöstä.

- Voit sekoitella eri sävyjä keskenään.
- Voit sekoittaa kaikkien meikkivoiteiden joukkoon valovoidetta, kosteusvoidetta jne.
- Voit sekoitella eri koostumuksien meikkivoiteita keskenään, eli sekoittamalla Foundationia ja Crème Make-Upia saat taas uudenlaista meikkivoidetta, joka saattaa olla juuri sinulle se toimivin meikkipohja. Cake Make-Upia ei voi sekoittaa muiden kanssa.
- Meikkipohjan työstämiseen voit käyttää sormia, meikkisientä, sivellintä jne. Mikä sinusta tuntuu parhaimmalta. Foundationia on myös ihan kätevää työstää siveltimellä, kunhan on ripeä työskentelyssä ja työstää pieniä alueita kerrallaan. 
- Suosittelen käyttämään käden lämpöä, jotta meikkivoiteet sulautuvat paremmin omaan ihoon. 
- Voit sekoittaa valmiin sekoituksen meikkivoiteista (jos sekoitat meikkivoiteen eri sävyjä ja/tai kosteus-/valovoidetta) purkkiin, esim. viikon tai kahden tarpeiksi kerrallaan. Kukaan ei varmaankaan jaksa joka arkiaamu miksailla meikkivoidettaan.


Mitä voi tehdä väärin?

- Valitset sinulle väärän sävyisen meikkivoiteen.
- Käytät liian paljon meikkivoidetta, jolloin saat aikaan maskimaisen efektin.
- Levität liian suurelle alueelle liian paljon meikkivoidetta, jolloin jäljestä jää epätasainen.
- Et työstä kunnolla meikkipohjaa.
- Meikkivoiteesi on kylmempää, kuin huoneenlämpö.


Opetan ihon virheiden peittelyä ja neutralisointia teille erillisessä postauksessa, sillä tästäkin tuli todella pitkä postaus. Ensin tutustutan teidät Grimasin peitetuotteisiin ja sen jälkeen niiden käyttötapohin ja -vinkkeihin. ;) Mutta kuten huomasitte, niin Grimasin meikkivoiteet jo yksinään peittävät todella paljon! Seuraavissa Grimas -sarjan postauksissa paneudutaan ihovirheiden peittelyyn.
Puutereistakin kirjoitan oman postauksensa, että myös korostuksien ja varjotuksien tekemisestä puuterisena ja voidemaisena. ;) 

Huomenna alkaa Chicks'n'Cars -viikko!!! Luvassa on joka päivä meikkikuvia kalenterin malleista. Mallien meikkaukset on muuten tehty 100 % Grimasin meikeillä. ;) Sunnuntaina sitten käynnistän äänestyksen ja arvonnan, joten normaalista arjesta poikkeava viikko olisi luvassa. ;)

Toivottavasti saitte tästä postauksesta vinkkejä Grimasin meikkivoiteiden käyttöön ja pidätte tulevasta viikosta. :)

Laiskaa ja leppoisaa sunnuntaita ihanaiset! :)

11 comments:

 1. Kiitoksia älyttömästi tästä postauksesta! Itse kun käyttelen tuota Crèmeä, niin oli kiva saada vähän vinkkejä sen käyttöön :-) ! Mulla on ollut vähän ongelmaa Crèmen pysymisen kanssa, sillä itelläni se lähtee päivän mittaan vähän "liukumaan" iholta pois, vaikka oonkin puuteroinut ihoni hyvin.. Ehkä mä oon laittanu Crèmeä aina vähän liikaa tai sitten oon tehny jonkun muun virheen ;D Eli pitänee testata tota sormilla painelua, jospa se sitten parantais vähän kestävyyttä. Odotan kyllä innolla sun muita Grimas -sarjan postauksia :]!

  ReplyDelete
 2. oot tosi kaunis:)

  ReplyDelete
 3. cottoncandy: Minulla oli aluksi ihan selkeä virhe se, että käytin liian paksulti itselleni, että myös muillekin ammattilaismerkkien meikkipohjia. Mielessäni haukuin kaikki ammattilaismerkkien meikkivoiteet, vaikka vika olikin minussa. :D

  Anonymous: Voi, kiitos! :) Itselläni oli kyllä tuskastelua katsellessani postauksen kuvia, mutta kiitos kauniista sanoistasi. :)

  ReplyDelete
 4. voisinko sekoittaa sekaan vaikka bb-voidetta? entä pystyisinkö tekemään vaikka cremen kanssa jostain markettin meikkivoiteesta peittävämmän tai hieman sopivamman sävyisen?

  ReplyDelete
 5. minianna: Kyllä, uskoisin näin. Olen kerran käyttänyt kevyesti peittävää meikkivoidetta Crèmen kanssa. Merkkiä en nyt muista, sillä minulla on paljon meikkivoiteita. En tietenkään voi mennä vannomaan, että jokaisen merkin meikkivoiteet toimisivat, mutta kokeilemalla se selviää. ;) Ei tuotteet tiedä sitä, että minkä brändin leima heidän purkkien kyljessä on. Toisissa meikkivoiteissa voi olla sellainen koostumus, että joukkoon ei emulgoidu tasaisesti jokin muu tuote, mutta en nyt keksi mikä voisi olla sellainen. Kunhan muistaa pehmentää Crèmen kunnolla ja sekoittaa sen toisen tuotteet pehmennettyyn Crèmeen, eikä toisin päin. ;)

  ReplyDelete
 6. Mielenkiintoinen postaus!

  Sitä jäin pohtimaan, että käytätkö meikkivoidetta myös silmäluomille vai pohjustatko ne muuten?

  ReplyDelete
 7. Tina: Uuups! Unohdin tuosta mainita, että omiin tapoihin kuuluu, että pohjustan yläluomen aina silmämeikinpohjustajalla. Eli en käytä meikkivoidetta sinne. Mutta poikkeuksiakin on... tällä viikolla esittelen Chicks'n'Cars mallien meikkikuvia ja ne meikkaukset on tehty 100% Grimasin tuotteilla. Grimasilla ei ole silmämeikinpohjustajaa, joten olen käyttänyt meikkivoidetta erittäin ohuesti yläluomilla.

  ReplyDelete
 8. Mä olen harkinnut tuon Foundationin hankkimista siinä ihan vaaleimmassa (gootahtavassa) sävyssä.Mutta kuullut sitten mielipiteitä puoleen ja toiseen.
  Joidenkin mielestä se on ihan loistava tuote mixattavaksi niiden hutiostosten kanssa jotka liian tummia sävyltään ja toiset taas sanoo ettei toimi...

  Toki jos se on koostumukseltaan kovin jankkia niin liekö hankala sekoitella usein aika lirukoidenkin meikkivoiteiden kanssa?

  ReplyDelete
 9. TylyMuija: Hmm... Mun täytyy kokeilla sekoittuuko Foundation kaikkien minun nestemäisten meikkivoiteiden kanssa. ;D

  Kuvittelisin kyllä, että pitäisi sen sekoittua, mutta kerta on joku sanonut, että ei sekoitu, niin on testattava. :)

  ReplyDelete
 10. Odotan innolla että kirjoitat grimasin meikkipohjan tuotteista lisää koska olen pidemmän aikaa harkinnut hankkivani grimasilta varsinkin meikkivoiteen ja puuterin, mahdollisesti myös jonkin peiteaineen. Valitettavasti riesanani on akne ja markettituotteista on vähän heikonlaisesti apua ): Harvemmin niistä löytyy koostumuksiakaan joita olisi hyvä kerrostaa..!
  - Iina

  ReplyDelete
 11. Anonymous/Iina: Akne on yksi hankalimpia peittää. Vaikka värin iholla saakin tasaiseksi, niin ihoa ei mikään tuote tasoita 100%. Valokuvissa voidaan käyttää kuvienkäsittelyä, mutta täysin sileäksi ei valitettavasti mikään "pakkeli" tee. :( Mutta tosiaan Grimasin pigmenttisillä meikkipohjatuotteilla saa aknen aiheittamat värierot kyllä piiloon. :)

  ReplyDelete

Rohkeasti kommentoimaan! ;)